Ανάλογα με τον αριθμό των φίλων σας, των χρηστών τους οποίους ακολουθείτε και τις σελίδες στις οποίες έχετε κάνει like, η αρχική σελίδα του Facebook ίσως και να μην ανανεώνεται με τους ρυθμούς τους οποίους επιθυμείτε.

Το αποτέλεσμα; Κάθε λίγο που επισκέπτεστε το Facebook να διαβάζετε ένα δύο καινούρια posts και στη συνέχεια να διαβάζετε ξανά και ξανά τα ίδια posts που διαβάσατε προηγουμένως. Το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο μπορεί να γίνει πολύ εθιστικό, ειδικά αν το scrolling δε γνωρίζει τέλος και συνεχώς νέα posts εμφανίζονται στην οθόνη σας, ακόμη κι αν τα έχετε ξανά διαβάσει.

Σπατάλη χρόνου και μείωση της παραγωγικότητας, είναι δύο πολύ σημαντικοί λόγοι για να πάψετε να διαβάζετε τα ίδια posts συνεχώς. Ευτυχώς για εσάς, έχουμε τη λύση στο πρόβλημα του ατελείωτου scrolling στην αρχική σελίδα του Facebook.

social-fixer-mark-all-facebook-posts-read-620x477[1]

Έχω αναφερθεί ξανά στο παρελθόν για το Social Fixer και το πώς μπορεί να βελτιώσει τη Facebook εμπειρία. Με την εγκατάσταση της εφαρμογής σε Firefox, Chrome, Safari ή Opera, μία από τις διαθέσιμες λειτουργίες είναι η μπάρα επιλογών πάνω από τα posts την οποία βλέπετε στην παραπάνω εικόνα.

Η πρώτη επιλογή μπορεί και μαρκάρει όλα τα posts ως διαβασμένα/αναγνωσμένα, οπότε δεν τα ξανά εμφανίζει στο χρήστη, εκτός και αν κάποιος σχολιάσει κάποια δημοσίευση και το Facebook κρίνει πως πρέπει να σας τη δείξει ξανά.

Η δεύτερη επιλογή εμφανίζει όλα τα posts τα οποία προηγουμένως μαρκάρατε ως διαβασμένα. Η τρίτη επιλογή κάνει ό,τι και η πρώτη, με τη μόνη διαφορά πως το mute εξασφαλίζει πως ένα αναγνωσμένο post δε θα ξανά εμφανιστεί μελλοντικά, ακόμη κι αν το Facebook κρίνει πως πρέπει να το ξανά δείτε λόγω ενός νέου σχολίου για παράδειγμα.

Η προτελευταία επιλογή «Reload» απλώς κάνει ανανέωση της σελίδα, ενώ η τελευταία επιλογή «Undo» αναιρεί οποιεσδήποτε κινήσεις των προηγούμενων επιλογών.

Με το Social Fixer, λοιπόν, μπορείτε είτε να κάνετε «Mark All Read» για posts τα οποία διαβάσατε και θέλετε να ενημερωθείτε ξανά για μελλοντική δραστηριότητα σε αυτά, είτε «Mute All» για posts τα οποία διαβάσατε και θέλετε να αφήσετε πίσω.

social-fixer-mark-facebook-post-read-516x480[1]

Εκτός των επιλογών για πολλαπλό μαρκάρισμα, κάθε post αποκτά μία λίστα από εικονίδια στο πάνω δεξί μέρος με το Social Fixer, έτσι ώστε να μπορείτε να μαρκάρετε και συγκεκριμένα posts ως αναγνωσμένα.

Πηγή