Με τον όρο εταιρική ταυτότητα εννοούμε όλα τα στοιχεία τα οποία δείχνουν στους πελάτες και τους συνεργάτες μίας επιχείρησης την φιλοσοφία και το ύφος της. Μία επιχείρηση επιλέγοντας να δημιουργήσει την εταιρική της ταυτότητα, κάνει ένα βήμα μπροστά στον επιχειρηματικό κόσμο και με κάθε της κίνηση δηλώνει τη σοβαρότητα και οργάνωση σε κάθε της κομμάτι.

Στοιχεία Εταιρικής Ταυτότητας

Το πρώτο βήμα για την δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας είναι το εταιρικό λογότυπο. Μία εικόνα που θα αντιπροσωπεύει την φύση και το αντικείμενο της επιχείρησης και θα συνοδεύει κάθε αντικείμενο που θα λαμβάνει ένας πελάτης ή συνεργάτης στα χέρια του με σκοπό να αποτυπωθεί το όνομα της εταιρίας στη μνήμη του. Όσο καλοσχεδιασμένο μπορεί να είναι το λογότυπο δεν μπορεί να συνυπάρχει με άσχετα γραφικά στοιχεία και γραμματοσειρές. Γι’ αυτό και το λογότυπο είναι το βασικό στοιχείο της εταιρικής ταυτότητας.

Αφού δημιουργηθεί το λογότυπο, ενσωματώνονται στο επιστολόχαρτο της εταιρίας, τους φακέλους της, τα folder για τα έγγραφα της και πιο το πιο σημαντικό στην επαγγελματική κάρτα των στελεχών της επιχείρησης, αλλά και στην ιστοσελίδα και στην υπογραφή κάθε εξερχόμενου email.

Όσο καλύτερη εταιρική ταυτότητα έχει λοιπόν μια επιχείρηση, τόσο καλύτερη εικόνα βγάζει προς τους πελάτες της, χτίζει εμπιστοσύνη και κερδίζει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς!!

Κοινό Λάθος Εταιρικής Ταυτότητας

Οι μικρές επιχειρήσεις συχνά βιάζονται με την δημιουργία του λογότυπου, δίνοντας μικρή σημασία στην σχεδίαση του, φορτώνοντας το με διάφορα στοιχεία άσχετα με αυτό, κάνοντας το να μην ξεχωρίζει. Πρέπει να παραμένει το ίδιο για όλα, τις κάρτες, τους φακέλους κλπ. έτσι ώστε ο χαρακτήρας της εταιρικής ταυτότητας να είναι δυνατός και σταθερός.

Στη Level Up γνωρίζουμε καλά τη μεγάλη σημασία της Εταιρικής Ταυτότητας και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη δημιουργία της. Αφού συζητήσουμε μαζί σας και καταγράψουμε τη φιλοσοφία της επιχείρησής σας, τις ανάγκες και τους στόχους που έχετε, καθώς και τα δυνατά σας σημεία, ξεκινάμε να σχεδιάζουμε τις καλύτερες προτάσεις!