Ο VPS είναι ένα πακέτο φιλοξενίας το οποίο παρέχει στον χρήστη μία σειρά από υπηρεσίες ανώτερες από ένα απλό πακέτο hosting και χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα και η ανάγκη τους για χώρο αλλά και ευελιξία είναι περισσότερες ή έχουν περισσότερες από μία ιστοσελίδες και δεν θέλουν να μοιράζονται τον ίδιο χώρο με άλλες ιστοσελίδες.

Χαρακτηριστικά VPS

Ο Virtual Private Server είναι, όπως λέει και το όνομα του, ένας εικονικός χώρος σε ένα Dedicated Server, τρέχει το δικό του λειτουργικό σύστημα και παρέχει στους πελάτες super-user επίπεδο πρόσβασης έτσι ώστε να μπορούν να εγκαταστήσουν οποιοδήποτε λογισμικό μπορεί να τρέξει σε αυτό το λειτουργικό. Για πολλούς λόγους η λειτουργικότητα του VPS είναι παρόμοια με έναν Dedicated Server.

Είναι πολύ πιο οικονομικοί σε σχέση με έναν πραγματικό server, αλλά επειδή χρησιμοποιούν το ίδιο hardware με άλλους VPS, η απόδοση τους μπορεί να είναι ελαφρώς χαμηλότερη.

Πλεονεκτήματα VPS

  • Σημαντικά μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο
  • Δυνατότητα διαχείρισης του από τον πελάτη με web interface (Plesc ή c-Panel)
  • Πλήρη και αποκλειστική παραμετροποίηση
  • Αποκλειστικότητα στον χώρο
  • Δυνατότητα φιλοξενίας πολλών ιστοσελίδων
  • Δυνατότητα δημιουργίας και διαχείρισης λογαριασμών email
  • Εγκατάσταση προγραμμάτων που υποστηρίζει το λογισμικό του VPS
  • Ο κάθε VPS δεν επηρεάζει τους υπόλοιπους μέσα σε έναν dedicated server

Managed VPS

Στην επιλογή του Managed VPS αναλαμβάνουμε εμείς τις αναβαθμίσεις λογισμικού, τις ρυθμίσεις ασφαλείας και άλλες administrative λειτουργίες ενώ έχετε ακόμα την δυνατότητα διαχείρισης ορισμένων λειτουργιών με κάποιο web interface όπως το c-Panel.

Un-Managed VPS

Εάν είστε προχωρημένος χρήστης και έμπειρος με την γραμμή εντολών και τον προγραμματισμό, η επιλογή του Un-Managed VPS σας παρέχει την δυνατότητα περεταίρω παραμετροποίησης του VPS δίνοντας σας root access. Σαν αποτέλεσμα όμως είστε εσείς υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία του όπως επίσης και για τις αναβαθμίσεις λογισμικού, τις ρυθμίσεις ασφαλείας, τα backup και όλες τις υπόλοιπες administrative λειτουργίες.