Ο όρος Cloud Hosting προέρχεται από το Cloud Computing όπου δύο ή περισσότεροι υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι σε ένα σύστημα. Οι server που είναι συνδεδεμένοι στο σύστημα του Cloud Hosting δεν επεξεργάζονται διαφορετικές λειτουργίες, αλλά συνεργάζονται, διαμοιράζουν τους πόρους τους και κάνουν μια εργασία παράλληλα. Αυτή η υπηρεσία εγγυάται την άψογη λειτουργία και ασφάλεια τόσο για τους χρήστες του Cloud Hosting όσο και για τους επισκέπτες της κάθε ιστοσελίδας που χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα.

Χαρακτηριστικά Cloud Hosting – Computing

Με το κλασικό σύστημα του Shared Hosting έχουμε έναν server πάνω στον οποίο πολλοί χρήστες μοιράζονται τους πόρους του, επεξεργαστική ισχύ, μνήμη, bandwith κλπ. Αν και είναι η πιο οικονομική επιλογή για Web Hosting μοιράζεται και τα προβλήματα του. Αν για παράδειγμα ο server έχει κάποιο πρόβλημα στο hardware όλα τα site θα είναι offline μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα ή αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην ασφάλεια ενός site μέσα στον server ενδεχομένως  να επηρεαστούν και άλλα site.

Στο Cloud Hosting πολλοί server είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και δημιουργούν ένα σύστημα στο οποίο διαμοιράζουν τους πόρους και συμπεριφέρονται σαν να είναι ένας υπερ-υπολογιστής (supercomputer).

Πλεονέκτημα Cloud Hosting

Στην περίπτωση του Cloud Hosting η δομή του δεν περιορίζεται σε έναν server αλλά οι υπηρεσίες όπως, αποθήκευση δεδομένων, ftp, υπηρεσίες email, τρέχουν σε πολλούς server ταυτόχρονα και αυτό σημαίνει πως αν ένας απ τους server του συστήματος δεν δουλεύει θα συνεχίσουν οι υπόλοιποι να υποστηρίζουν το σύστημα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

cloud-performance[1]

Επίσης ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα του Cloud Hosting είναι ότι αν χρειαστεί περισσότερους πόρους, όπως Ram ή χώρο στο δίσκο, με μερικά κλικ μπορούν να προστεθούν και όταν πια δεν χρειάζονται να αποδεσμευτούν χωρίς ο χρήστης να έχει κάποια οικονομική απώλεια. Είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη χωρίς να χρειάζεται μεγάλα ποσά στην αρχική επένδυση και παράλογες χρεώσεις στην πορεία.

cloud-hosting-opt[1]

Πηγή