Το Email Marketing είναι ένα απευθείας διαφημιστικό μήνυμα σε μία ομάδα ανθρώπων που χρησιμοποιούν email. Κατά μία έννοια, όποιο email σταλθεί σε έναν πιθανό ή υπάρχον πελάτη θα μπορούσε να θεωρηθεί email marketing. Συνήθως περιέχουν διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών, αγγελίες, προώθηση διαφόρων ενεργειών και έχουν ως σκοπό την επαγρύπνηση των χρηστών ως προς τον διαφημιζόμενο. Το email marketing μπορεί να γίνει είτε με μια υπάρχουσα βάση χρηστών είτε αγοράζοντας κάποια λίστα που έχει email χρηστών (πράγμα το οποίο δεν προτείνετε).

Χρησιμότητα του Email Marketing

Μία επιχείρηση για να αυξήσει τις πωλήσεις της πρέπει με κάποιο τρόπο να δείχνει στους πελάτες τις, καινούργιους και παλιούς, ότι έφερε κάποιο καινούργιο προϊόν ή ότι ξεκίνησε να παρέχει μια καινούργια υπηρεσία ή να υπενθυμίσει για μία προσφορά έτσι ώστε να γίνει μία άμεση αγορά. Έχοντας μια οργανωμένη βάση από email μπορεί εύκολα και γρήγορα και κυρίως με ελάχιστο κόστος να το κάνει!!

Μπορεί επίσης να ευχαριστήσει έναν παλιό πελάτη για την προτίμηση του, να ευχηθεί για γιορτές, γενέθλια κλπ και με αυτόν τον τρόπο να θυμίζει στον χρήστη την ύπαρξη της και το φιλικό της πρόσωπο.

Πλεονεκτήματα του Email Marketing

  • Με τo email marketing μπορεί να υπολογισθεί και να παρακολουθηθεί το κέρδος που θα βγει από την χρήση του σε σχέση με το κόστος επένδυσης.
  • Είναι σημαντικά πιο χαμηλό το κόστος και πολύ πιο γρήγορο σε σχέση με την παραδοσιακή αλληλογραφία.
  • Ο διαφημιζόμενος μπορεί να αποκτήσει έναν σημαντικό αριθμό email, από ανθρώπους που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για το αντικείμενο του.
  • Οι χρήστες μπορούν πλέον να δουν το email τους παντού με την χρήση smartphone και tablet και αυτό σημαίνει ότι θα δουν και την διαφήμιση που θα περιέχει.
  • Με το email marketing είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί μια αγορά σε σχέση με την έντυπη διαφήμιση.

Μειονεκτήματα του Email Marketing

  • Υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις όπου το email μπορεί να μπλοκαριστεί λόγο κάποιου φίλτρου ή μπορεί να θεωρηθεί spam ή να μην παραδοθεί λόγο προβλήματος στον server.
  • Επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν χρήση του email marketing θα πρέπει να μην το παρακάνουν και να μην παραβαίνουν την σχετική νομοθεσία της κάθε χώρας για το spam.
EconomyAdvancedProfessional
Emails:25.000100.000>100.000 * (MAX 600.000 emails)
Όριο Αποστολής:Χωρίς περιορισμούςΧωρίς περιορισμούςΧωρίς περιορισμούς
Λίστες Επαφών:Χωρίς περιορισμούςΧωρίς περιορισμούςΧωρίς περιορισμούς
Διαθέσιμα Template:150150150
Αναλυτικά Στατιστικά:ΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
Χώρος Αποθήκευσης:ΑπεριόριστοςΑπεριόριστοςΑπεριόριστος
Έλεγχος SPAM:ΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
‘Ελεγχος εγκυρότητας:ΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
Δυνατότητα προγραμματισμού αποστολής:ΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
Αναλυτικός έλεγχος των απαράδοτων email:ΝΑΙΝΑΙΝΑΙ