Η υπηρεσία του dedicated hosting ή dedicated server, είναι μια υπηρεσία φιλοξενίας στο διαδίκτυο κατά την οποία ο πελάτης αγοράζει ή νοικιάζει έναν ολόκληρο server και τον χρησιμοποιεί αποκλειστικά για την ή τις ιστοσελίδες του. Αυτός ο τύπος web hosting είναι πιο ευέλικτος σε σχέση με το shared hosting καθώς ο πελάτης έχει τον πλήρη έλεγχο στον server, συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού συστήματος που θα τρέχει, το hardware κλπ.

Το administration ενός dedicated server παρέχεται συνήθως από την εταιρεία που τον φιλοξενεί . Αυτό γίνεται σε ειδικούς χώρους, τα data centers, τα οποία διαθέτουν σωστά συστήματα ψύξης, διαχείριση ενέργειας καθώς και συστήματα ups.

Διαχείριση Dedicated Hosting

Ο τρόπος διαχείρισης του dedicated hosting διαφέρει από τις managed υπηρεσίες hosting καθώς οι managed προσφέρουν περισσότερες υποστηρικτικές υπηρεσίες. Ως αποτέλεσμα το managed hosting είναι κατάλληλο για πελάτες οι οποίοι δεν έχουν τεχνικές γνώσεις ενώ το dedicated hosting για προγραμματιστές και επαγγελματίες system administrators.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν κοινά standards διαχείρισης dedicated hosting. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε πάροχος ακολουθεί την αγορά αλλά ο καθένας ορίζει τις δικές του υπηρεσίες και τρόπους διαχείρισης.

Μοντέλα Διαχείρισης Dedicated Hosting

Fully Managed

Συμπεριλαμβάνει παρακολούθηση, αναβαθμίσεις λογισμικού, επανεκκινήσεις, αναβαθμίσεις ασφαλείας και υλικού. Ο πελάτης δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Managed

Υπάρχει ένα μεσαίο επίπεδο διαχείρισης και υποστήριξης από τον πάροχο και ο πελάτης αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει κάποιες εργασίες.

Self-Managed

Παρακολουθείτε από τον πάροχο τακτικά και πραγματοποιείτε ένα μέρος της συντήρησης αλλά ο πελάτης είναι υπεύθυνος για τις περισσότερες εργασίες στον dedicated server.

Unmanaged

Από ελάχιστη έως καθόλου ανάμιξη έχει εδώ ο πάροχος. Ο πελάτης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ότι συμβαίνει στον server.

Dedicated Ασφάλεια

Οι πάροχοι υπηρεσιών dedicated hosting λαμβάνουν εξαιρετικά υψηλά μέτρα ασφαλείας στον server, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία των δεδομένων στο δίκτυο τους. Εγκαθιστούν προγράμματα ασφαλείας και ελέγχου, τα οποία διαφέρουν σε Linux και Windows, για να αποτρέψουν τις εισβολές, τους spammers, τους hackers αλλά και τα προβλήματα που επιφέρουν οι ιοί.

Η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στους dedicated server της Level Up προσφέροντας την απρόσκοπτη λειτουργία της ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Είτε χρειάζεστε φιλοξενία ή να στήσετε τον δικό σας dedicated server, σας προσφέρουμε την εμπειρία μας, για να πάρετε την σωστή απόφαση με βάση τις ανάγκες σας.

dedicated-hosting-bottom[1]