Με τον όρο Mobile Application εννοούμε ένα πρόγραμμα υπολογιστή το οποίο είναι σχεδιασμένο να τρέχει σε smartphones, tablet και άλλες mobile συσκευές. Οι εφαρμογές αυτές είναι συνήθως διαθέσιμες από κάποιες πλατφόρμες διανομής οι οποίες ανήκουν και στην εταιρεία λογισμικού πάνω στο οποίο τρέχει το κάθε application, όπως το App Store της Apple και το Play Store της Google και ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει όποια εφαρμογή θέλει στην mobile συσκευή του και ορισμένες ακόμα και σε desktop pc ή laptop.

Έχουν κάνει την εμφάνιση τους απ’ το 2008 και αρχικά ήταν σχεδιασμένα για λειτουργίες συλλογής πληροφοριών, email, ημερολόγια, επαφές κλπ. Η ζήτηση όμως που απέκτησαν από την αγορά και τα διαθέσιμα εργαλεία ανάπτυξης τους οδήγησαν την επέκταση τους και σε άλλες κατηγορίες όπως: mobile games, gps, τραπεζικές εφαρμογές, αγορές εισιτηρίων και πρόσφατα σε ιατρικές εφαρμογές (mobile medical apps).

Χρησιμότητα Εφαρμογών

Με την εξέλιξη των mobile συσκευών καθώς και την ευκολία στη διαθεσιμότητα των ασύρματων επικοινωνιών, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν και χρησιμοποιούν mobile υπηρεσίες μέσω smartphone και tablet, όπως το να καλέσουν ένα ταξί, να κλείσουν ένα εισιτήριο, να ενημερωθούν που βρίσκεται πιο κοντά τους ένα ανοιχτό φαρμακείο ή βενζινάδικο κλπ. H διασημότητα των εφαρμογών τις έχει κάνει ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε σύγχρονη επιχείρηση γιατί προσφέρουν ένα σύνολο υπηρεσιών τόσο στον επιχειρηματία (για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της) όσο και στον χρήστη που θα κάνει λήψη και χρήση της κάθε εφαρμογής στο smartphone ή στο tablet του.

Πλεονεκτήματα Mobile Application για την επιχείρηση

  • Συλλογή πληροφοριών
  • Πώληση προϊόντων
  • Προώθηση υπηρεσιών
  • Διαφήμιση
  • Άμεση ενημέρωση μέσω της υπηρεσίας push notifications

Πλεονεκτήματα Mobile Application για τον χρήστη

  • Διασκέδαση μέσω mobile games
  • Χρήσιμες πληροφορίες (καιρός, συγκοινωνίες κ.α.)
  • Πρακτικές λειτουργίες (ξυπνητήρι, ημερολόγιο κ.α.)
  • Οικονομικές λειτουργίες (ανέπαφες συναλλαγές, mobile banking κ.α.)

Στην LevelUp προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο διαφήμισης με την σχεδίαση και ανάπτυξη της εφαρμογής για κάθε επιχείρηση με βάση τις ανάγκες σας, για να έχετε κι εσείς το μερίδιο σας στην αγορά των Mobile Application που η χρήση τους είναι πλέον καθημερινή. Διαθέτουμε σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών για smartphones και tablets με λειτουργικό Google Android και Apple iOS. Υψηλή αισθητική, ευχρηστία και λειτουργικότητα αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά των εφαρμογών μας.

ios-vs-android-the-phone-wars[1]